TOXINA BOTULÍNICA
 
 

El tractament més popular en Medicina Estètica.

La toxina botulínica (Botox®, Dysport®, Azzalure®, Xeomin®, Vistabel®) és una medicació de prescripció que, injectada per un metge amb experiència i formació acreditada, produeix una relaxació del muscles facials i millora visiblement les arrugues del front, de entre les celles, al voltant dels ulls, coll, etc. Utilitzant una tècnica especialitzada, la toxina botulínica també pot tractar efectivament la suor excessiva de les aixelles, mans i peus.
Aquesta medicació s’utilitza en medicina de manera segura i eficaç des de fa més de 40 anys, en una gran varietat de disciplines tals com Neurologia, Oftalmologia, etc.
En Medicina Estètica es fa servir amb èxit des de fa més de 20 anys.

Beneficis de la Toxina Botulínica
El tractament relaxa els muscles que són la causa de les arrugues que es troben entre les celles, el front, al voltant dels ulls i del nas. També es pot fer servir per reduir línies facials del voltant de la boca i per suavitzar arrugues del coll. Els beneficis:

  • Les arrugues quasi desapareixien o disminueixen considerablement en aparença
  • Pots tornar a la teva activitat habitual sense interrupcions, després del tractament
  • L’efecte del tractament normalment comença al cap d’uns 2-3 dies
  • Els resultats estètics solen durar 3-6 mesos

No és necessari aplicar anestèsia. La utilització d’una micro agulla redueix la molèstia de les injeccions notablement, fent el tractament quasi indolor.

Com funciona la Toxina Botulínica?
Les diferents expressions facials ocorren perquè el cervell envia una senyal a uns muscles determinats. Aquests seguidament es contrauen, produint el moviment desitjat en la pell de la cara. La toxina botulínica bloqueja aquesta senyal, a nivell de la connexió entre el nervi i el muscle. Això provoca una relaxació muscular, deixant la pell de sobre menys arrugada i més fina. El tractament afecta selectivament els muscles injectats, preservant la funció normal dels muscles del voltant. Ara bé, per evitar la expressió “congelada” de la cara, el metge ha de saber quins muscles facials s’han de tractar, i la intensitat de la relaxació que s’ha d’obtenir per produir un resultat estètic natural.

Com es fa el tractament?
La medicació s’injecta amb una xeringa estèril d’un sol ús, utilitzant una agulla finíssima. Per cada grup muscular, un nombre variable d’injeccions és necessari. Per tractar arrugues del front i ulls, normalment s’apliquen 5-6 injeccions. Pel tractament de la suor excessiva (hiperhidrosi) es necessita un nombre més alt d’injeccions, tot i que depèn molt de cada individu.
El tractament dura uns 15-20 minuts, segons el nombre de grups musculars a tractar.

 

 

  Riscos i efectes secundaris
El tractament utilitza una medicació de prescripció mèdica exclusiva, per tant només es pot prescriure per un facultatiu. Les injeccions s’han d’administrar per una metge amb experiència i formació acreditada.
Pacients amb patologies de transmissió neuromuscular, glaucoma, infeccions, mares lactants i embarassades, entre altres condicions mèdiques, no són bons candidats per al tractament.
Possibles efectes secundaris: hematomes a la zona injectada, inflamació, al·lèrgia a la medicació, infecció, afectació de muscles perifèrics, a causa de la migració accidental del producte injectat.

Els efectes de la toxina botulínica duren uns 3-6 mesos. Després d’aquest període, es necessitarà repetir el tractament per mantenir els resultats estètics assolits. Recomanem que contactis el teu metge per comentar la teva situació individual.

Exemples
Per veure fotografies no trucades de pacients reals tractats exclusivament pels metges de Medical Aesthetics, ves aquí

Videos de demostració aquí

Font d'informació: arxius del BCAM (British College of Aesthetic Medicine), 2017.

Reserva la teva consulta aquí